free hit counter
De meest magische ontmoeting

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 581

De meest magische ontmoeting

Vele mensen zijn op zoek. Op zoek naar iets ondefinieerbaars, op zoek naar bevestiging, genoegdoening, op zoek naar rust en acceptatie, op zoek naar het geheim van het leven. Wanneer je op zoek bent komt dit altijd voort uit een gevoel van ontevredenheid, dat het leven nog net niet is zoals jij het graag wilt maar tegelijkertijd niet wetende hoe dit zou moeten voelen wanneer je het hebt gevonden.

We zoeken en zoeken. In alle uithoeken van de wereld. We zoeken in de nieuwste technologieën, multimedia en vertier. Op zoek naar dat ultieme bevredigende gevoel waarvan we eigenlijk niet weten hoe dit zou moeten voelen. We denken het te vinden in onze nieuwe woning, de mooie scooter, een grotere auto of de luxueuze vakantie. We denken dat het te vinden is in die nieuwe partner, een andere baan, een hogere functie of in een goed gevulde bankrekening.

We zoeken intensief in de wereld om ons heen. Een mooie plek overigens maar een plek waar we nooit datgene zullen vinden waar we bewust of onbewust naar opzoek zijn. We zijn geprogrammeerd om te zoeken buiten ons zelf. Onze cultuur bevat nauwelijks tradities die onderwijzen dat het geluk van het leven niet te vinden is in het leven van alle dag. We hebben geen geschriften die vertellen dat alles waar we al vele levens lang naar op zoek zijn, veilig verborgen ligt in de catacomben van ons hart. Ik ken geen westerse religie die mensen inspireert om spiritualiteit een deel te maken van het dagelijks voedingspatroon. Een religie die mensen ondersteunt om geloof om te buigen naar ervaring.

Alles draait om die ene ontmoeting. De belangrijkste ontmoeting die je ooit zult hebben. De ontmoeting die je vele eeuwen bent vergeten maar altijd stilletjes in bewaring hebt gehouden. De ontmoeting die inslaat als een bom wanneer het zich aandient. Misschien vraag je jezelf af waar heeft Michel het over? Dit moet wel een hele bijzondere en magische ontmoeting zijn, het zal wel groots zijn! Is het de ontmoeting met God? Een ontmoeting met gidsen, engelen of hoge meesters? Al wat je ooit in het leven nodig zult hebben is een ware en oprechte ontmoeting met jezelf!

Alles waarnaar je verlangt, alles waar je bewondering voor voelt, alles wat je hart doet gloeien, alles wat je blij maakt, alles wat je kracht geeft en doorzettingsvermogen, alles wat maakt dat het leven waard is om te leven ligt in oorsprong in jezelf. JIJ bent het portaal, de doorgang naar het geheim van het leven. Jij bent het portaal dat de aardse illusie ontmaskert en je ware identiteit blootlegt. Jij bent het portaal naar de alles creërende kracht die mensen God of onvoorwaardelijke liefde noemen.

Wie wil dit nu niet ontmoeten? Maar voor zo’n ontmoeting dien je tijd vrij te maken. Zo’n ontmoeting vraagt om het leven van alle dag eventjes te laten voor wat het is en de aandacht naar binnen te richten. Zo’n ontmoeting vind gemakkelijker plaats als je tijdelijk uit je vertrouwde gebruiken en rituelen stapt en jezelf laat verrassen door de ruimte die hierdoor vrijkomt. De ontmoeting met jezelf vindt pas plaats als je de focus van de mensen om je heen durft af te halen en durft toe te laten dat het oké is om zo nu en dan de focus op jezelf te richten.

Dit samengevat kun je zeggen dat je tijd en energie MAG investeren in het creëren van omstandigheden die als een katalysator werken voor zo’n ontmoeting. Een investering waarin jij jezelf de tijd en ruimte schenkt om de meest magische ontmoeting van het leven te realiseren. Niet voor een enkele keer maar als een vast dagelijks ritueel waarmee je begint te bouwen aan de fundering die het paleis van je ware zelf kan dragen.

Michel Tomaello.
Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello