free hit counter
Ontwaken uit de droom

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 482

Ontwaken uit de droom

We kennen allemaal het gevoel wel, wanneer we ’s ochtends wakker worden en fijn gedroomd hebben, dat we denken; “jammer zeg, nu al, ik was net zo lekker aan het dromen.” Misschien ben je meer bekend met de andere zijde van de medaille? Wanneer je in de ochtend wakker wordt en zwetend tot de conclusie komt; “Oh gelukkig het was maar een droom!”

Dromen zijn belevenissen die we in onze droomomgeving uitspelen. Vaak helpen de dromen mee om de zaken die we in ons leven hebben meegemaakt te verwerken, de zogenaamde verwerkingsdromen. Soms zijn dromen de signalen van de Ziel die jou graag van informatie voorziet zodat je de meest passende keuzes kunt maken. Soms zijn dromen een voortvloeisel vanuit het onderbewustzijn die via het droomlandschap zijn versie op het leven verkent en uitspeelt. Er zijn ook nog lucide dromen waar de dromer in de droom, er compleet van bewust is dat hij droomt en met deze wijsheid de droom kan besturen in elke gewenste richting.

Dromen zijn realiteiten die nauwelijks van de werkelijkheid te onderscheiden zijn wanneer je er middenin vertoeft. Er zijn vele volkeren die hun mensen onderwezen en nog onderwijzen dat de droomwerkelijkheid de ware realiteit is en juist de aardse realiteit de droomwereld. Misschien is het leuk om hier een momentje bij stil te staan en te overpeinzen. Met de gedachte spelen dat het aardse leven een langdurige droomwerkelijkheid is die pas als zodanig wordt herkent als we na het overlijden ons lichaam weer verlaten.

Vanuit de Indiaanse filosofie is het aardse leven de droom van het Goddelijke. De materiële wereld is de gedachte van God waarin alle droom figuranten tot leven komen en bestaansrecht krijgen. Wanneer je als figurant in de Universele droom tot leven bent gewekt krijg je de volledige vrijheid om jouw droom te sturen en te leiden in elke gewenste richting. Je krijgt zelfs zoveel vrijheid dat je binnen de Goddelijke droom een eigen separate droomwereld kunt creëren en vormgeven die ogenschijnlijk los staat van het overkoepelende droom scenario.

Het Goddelijke is hiermee de schepper van de materiële wereld maar Het kan zijn figuranten niet meer besturen omdat iedere figurant een eigen vrije wil als gift heeft meegekregen. Een cadeau waar grote verantwoordelijkheid aan vast kleeft. Je kunt namelijk je aardse droom in overeenstemming leven met de droom van de schepper of juist een andere richting kiezen die je steeds verder van je essentie afbrengt.

Alle materiële zaken zoals: mensen, dieren en dingen, zijn vergankelijk en aan verandering onderhevig terwijl het Goddelijke juist onveranderlijk en eeuwigdurend is. Wanneer je jouw droomwereld probeert te funderen op vergankelijkheid en verandering (het materiële) zul je altijd voor grote verrassingen, teleurstelling en moeilijkheden komen te staan. Wanneer je jouw droomwereld fundeert op het Goddelijke of Universele dan zul je altijd de rust en kalmte ervaren van jouw essentie. Net zoals de kalmte die heerst in de diepte van de oceaan zelfs al veroorzaakt een storm aan de oppervlakte golven van wel 10 meter hoog.

Vanuit deze filosofie creëren wij dus onze eigen droomwereld. Maar net zoals lucide dromen moet je eerst ontwaken midden in de droom zelf en bewust worden dat je droomt! Pas wanneer je ontwaakt in de aardse droom krijg je de mogelijkheid om je eigen wereld te creëren en vorm te geven. De schepper hoopt natuurlijk dat je jouw droom in overeenstemming brengt met de droom die hij voor jou in gedachte heeft. Wanneer je dit met elkaar in overeenstemming brengt zul je jouw missie in het leven ontdekken en bereiken wat je verondersteld wordt om te manifesteren in deze droom.

Wordt wakker uit je aardse droom en begin een nieuwe basis te bouwen die gefundeerd is op het onveranderlijke. Keer dagelijks via meditatie of de bewuste ademhaling in jezelf en ontdek wat hier allemaal voor moois verborgen ligt. Wanneer je het Goddelijke in jezelf begint te ontdekken kan werkelijk niets je meer raken wat afkomstig is uit de materiële wereld.

Michel Tomaello.
Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello