free hit counter
Bewust positief

Columns van Michel Tomaello

Stacks Image 284

Bewust positief

Ons verstand is een prachtig stukje gereedschap dat ons helpt om ons leven te leiden in de 3-dimensionale wereld. Er wordt zeer veel waarde gehecht in onze westerse maatschappij aan de inhoud van ons verstand. Des te meer kennis en feitjes wij bezitten des te “slimmer” we zijn! Is dit nu wel echt zo?

Je kunt ook duidelijk zien in onze westerse wereld dat mensen met een grote “opslag capaciteit” in hun verstand meestal erg succesvol zijn. Het is namelijk veel eenvoudiger om een goede baan te vinden als je goed bent opgeleid en jezelf en gezin hierdoor gemakkelijker van levensonderhoud kunt voorzien.

Ons verstand is eigenlijk niets meer dan een grote “harde schijf”. Sommige mensen kunnen nu eenmaal sneller en meer “data” opslaan dan ander mensen. Het betekent dat ons verstand “maar” een gewone computer is en dat het veel belangrijker is wie jij de programmeur van deze computer laat zijn.

Niet veel mensen realiseren zich bewust dat de machine van ons denken in zowel ons onderbewustzijn en dag-bewustzijn van minuut tot minuut onze eigen realiteit creëert. Onze eigen gedachten bepalen ons leven. Mocht je in een situatie zitten waar jouw leven niet helemaal verloopt naar eigen voorkeur of wensen dan kun je gaan kijken naar de bepaalde informatie of “data” die ligt opgeslagen op jouw harde schijf en deze gedachten vervangen die een voor jou onprettige realiteit veroorzaken door gedachten die je ondersteunen naar een leven die jij graag voor jezelf ziet.

Een prettig leven heeft totaal niets te maken met het feit dat je slim bent, goed kunt studeren of een goede baan hebt. Een vreugdevol, gebalanceerd en geïnspireerd leven begint pas echt met het laten ontwaken van het bewustzijn dat jou bewuste en onbewuste gedachten dag in dag uit jouw leven vormgeven en tegelijkertijd daarbij het terugnemen van de belangrijkste taak: dat Jijzelf weer de “Programmeur” wordt van je eigen denken!

Het verwijderen van alle “virussen”, spyware en het deleten van alle programma’s die jouw computer traag maken en niet goed meer laten functioneren, met andere woorden: alles wat niet meer thuis hoort op jouw harde schijf, dien je te vervangen voor nieuwe ondersteunende programmatuur. Door de jaren heen hebben andere mensen zonder dat je daar erg in had, deze “software” geprogrammeerd in jouw bewustzijn. De beheerder worden van je eigen gevoelens en gedachten is dus wat werkelijk belangrijk is. Zelfs je gevoelens zijn een product van je eigen gedachten.

Het verstand is niets meer dan een stukje gereedschap welke pas waarde krijgt als je een bewuste keuze maakt wie je jouw denkapparaat laat programmeren. Laat je jouw verstand programmeren door negatieve, op angst en afgescheidenheid gebaseerde ego gedachten of juist door positief creërende gedachten die jezelf en je omgeving in een op-liftende en inspirerende manier beïnvloeden. Het maakt niet uit in welke situatie je verzeild bent geraakt, je kunt altijd je eigen leven bijsturen door je eigen programmeringen te wijzigen.

Vanuit de praktijk weet ik hoe moeilijk dit kan zijn als je niet eens weet welke gedachten jouw “systeem” hebben gevuld. Het ontwikkelen van een manier van “positieve waakzaamheid” waar je dagelijks bewust bent van wat je nu werkelijk denkt en je op negatief ego en angst gebaseerde gedachten her-programmeren met positief ondersteunende gedachten is een proces dat zeer waardevol is en vele malen krachtiger is dan menigeen zich kan voorstellen.

Mijn eigen ervaringen op dit gebied, mijn eigen worstelingen, mijn eigen veroorzaakte pijnen, verdriet en successen hebben mij geholpen om een belangrijke trainingsdag te creëren waar ik mensen ondersteun die ook weer bewust hun eigen leven willen gaan vormgeven. Bewust leren denken is een zeer belangrijke schakel van mindful zijn en bewust weer de balans creëren tussen onderbewustzijn, dag-bewustzijn en bovenbewustzijn. Het positief bewaken van je gedachten is een van de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt in het leven en helaas nog zo onbekend is.

Onze gedachten lijken zo vanzelfsprekend maar kunnen zonder dat je daar erg in hebt je leven angstig, lastig, onplezierig, stressvol en daardoor onnodig ingewikkeld maken.

Michel Tomaello.
Terug naar overzicht
Laat het innerlijk spreken

Centre for conscious creation

Balans tussen denken en voelen

Stacks Image 764
Buizengat 10
3134 AG Vlaardingen

Michel: 0653-848541 Silvia: 0610-698986

Inspirerend blog door Michel Tomaello