free hit counter
GOEDE VOORNEMENS | Column door Silvia Tomaello

GOEDE VOORNEMENS

goede-voornemens-cfcc
We zitten inmiddels al weer halverwege de eerste maand van het nieuwe jaar en vele van ons zijn fris en vol goede voornemens op pad gegaan. Sommige voornemens zijn groot, andere klein. Sommige voornemens zijn nieuw en uniek en sommige komen elk jaar weer terug op de drempel van een nieuw jaar, de nieuwe symbolische start. Soms komen voornemens voort uit gebeurtenissen die het jaar daarvoor met zich mee heeft gebracht of door het enthousiasme van anderen en de mooie resultaten die het hen heeft opgeleverd.

Vaak vragen mensen aan mij hoe het komt dat hun welgemeende voornemens zo lang op zich laten wachten of helemaal niet gemanifesteerd worden. Heb jij je wel een afgevraagd waar jouw voornemens uit zijn voort gekomen, hoe ze zijn ontstaan? Is dat uit traditie, uit gedrevenheid, omdat iedereen het doet of omdat het hoort? Is het voortgekomen uit angst of omdat je mee gesleept wordt met het massa bewustzijn? Het mooie is dat het antwoord op deze vraag niet eigenlijk niet uitmaakt en elk antwoord het juiste is in dit moment omdat het inzicht geeft. Belangrijk is dat je bewust bent van de totstandkoming van je voornemens. Veel voornemens worden gemaakt vanuit ons verstand. Het verstand is een belangrijk deel van ons lichaam. Echter het verstand kan ons ook vast laten houden aan het oude. Het verstand en onze gedachten vinden het heerlijk om zich vast te klampen aan wat er al is, kan allergisch zijn voor vernieuwing of wordt bang van het idee van verandering omdat hij er geen grip op heeft. Waar je verstand baat bij heeft is de samenwerking aangaan met je gevoel, je Intuïtie, je verbinding, je Zijn of welke andere naam je het ook wilt geven. Dat deel van jou waar je creativiteit huist, waar ruimte is voor nieuw, waar antwoorden liggen zonder dat je weet waar ze vandaan komen. Dat deel waar rust heerst, waar de zon schijnt, het wetende deel van jou.

Wanneer je van plan bent om nieuwe voornemens neer te zetten voor jezelf, neem dan voornemens waar je echt 100% achter staat, voornemens waar je voor wilt gaan. Voornemens die je waar wilt maken. Niet omdat het moet, niet om leuk gevonden te worden, niet voor een ander. Nee, alleen voor jezelf, omdat jij er blij van wordt, omdat het bij jou past als persoon, omdat jij er wijzer van wordt, jij erdoor groeit. Voornemens waar jij je gezonder door voelt en jouw batterij opgeladen van wordt en blijft. Wanneer je op deze wijze je voornemens neer zet, kies er dan voor om je gevoel mee te laten werken wanneer je jouw voornemens uitzet. Maak verbinding met de diepere lagen in jezelf en stuur tevens je gedachten tijdelijk even op vakantie, zodat ze geen afleiding meer vormen en jij een bewuste vrije keuze kunt maken die echt bij je past.

Je hoeft met het maken van nieuwe voornemens niet te wachten tot het begin van een nieuw jaar. Elke dag opnieuw is er een verschuiving van oud naar nieuw, zelfs in elk moment. Dit is natuurlijk geen uitnodiging om je elke dag tegoed te doen aan oliebollen of appelflappen Winking. Dit is een uitnodiging om meer te gaan leven in het nu-moment, om meer te gaan beleven wie jij bent, wat bij jou past en vanuit die verbinding jouw voornemens neer te zetten of uit te zetten. Dan is het niet meer een kwestie óf je voornemens uit komen maar wannéér ze uitkomen. Jouw creatie zal precies gemanifesteerd worden op het moment dat jij het toelaat, de tijd wanneer jij er klaar voor bent. Precies in het juiste moment en op de juiste plaats.

Silvia.