free hit counter
DE YOGA MAALTIJD | Column door Silvia Tomaello

DE YOGA MAALTIJD

DSC_0377
Er is niets leukers dan dingen aan elkaar kunnen breien en te merken dat oude concepten langzaam plaatsmaken voor nieuwe ervaringen. Het brengt een glimlach op mijn gezicht wanneer ik merk dat mijn onderbewustzijn allang weet waar zij mij heen wil sturen. Dit door ervaringen op mijn pad te zetten die ik later weer kan gebruiken zodat er nieuwe mogelijkheden ontstaan. Wat begon met bewuster eten heeft geresulteerd in ‘de yogamaaltijd na het werk’.

Jaren geleden hebben Michel en ik een bewuste keuze gemaakt om te gaan eten volgens de voedselcombinatieleer (VCL). Nou ja, het kwam op ons pad omdat we merkten dat de eetpatronen die we toen hadden ons lichaam niet meer ondersteunden. Ik heb geleerd dat mijn lichaam veel beter functioneert door rekening te houden met mijn spijsvertering. Dus niet zonder nadenken, klakkeloos een maaltijd op tafel zetten omdat ik het zo geleerd heb (bijvoorbeeld aardappelen, groenten en vlees). Ik ben gaan luisteren naar mijn lichaam en wat het nodig heeft.

Door anders te gaan eten merkte ik dat ook mijn geest rustiger werd. Heel veel positiviteit dat ons niet alleen enthousiast maakte, maar ook de mensen om ons heen nieuwsgierig maakte naar onze nieuwe levensstijl. Hierdoor ontstonden geïnspireerde workshops en cursussen binnen onze praktijk en ook mijn ‘foodfun’ site kreeg gestalte waarin ik nog steeds alles deel over bewuste voeding. Ik ben begonnen met het maken van foto’s en het delen van lekkere, gezonde en eenvoudige recepten om ook voor andere mensen de mogelijkheid te creëren om bewustere en gezondere keuzes te maken.

Ondertussen heeft Michel de nodige reizen gemaakt om de yoga, die hij al meer dan 25 jaar beoefent, uit te bouwen naar een gecertificeerde yogaschool. Hij reisde af naar Italië en naar India voor een yoga teachers-training om hierna terug te komen met 500 uur extra praktijk ervaring en een certificering rijker. Inmiddels is Yogacentrum Vlaardingen behoorlijk gegroeid en begeleid Michel zijn leden naar meer balans op de weg van beweging, concentratie en ontspanning.

Vorig najaar zijn Michel en ik samen een week afgereisd naar Schotland. Een land met oneindig mooie natuur waar je uren kunt wandelen, waar de tijd even stil staat zodat je totaal kunt ‘zijn’. Tijdens deze week hebben we een brug geslagen tussen de yoga en foodfun en ontstond het idee van ‘yoga na het werk’ met mogelijkheid tot mee eten na de les. Op deze wijze kunnen Michel en ik onze passie delen en mensen mee nemen op onze reis.

Bewust worden en ervaren dat lichaam en geest baat hebben bij een bewuste levensstijl en dit aan den lijve te ondervinden. Na het werk je geest tot rust brengen door gezonde inspanning, bewuste ademhaling en ontspanning om daarna met elkaar de maaltijd te delen. Niets is meer verbindend dan dit! Gezamenlijk en in rust genieten van een verse, vegetarische en huisgemaakte soep met een verrassend bijgerecht. Stiekem ploppen dan meteen beelden op van lange gedekte tafels in de Toscaanse heuvelen….maar dat is weer een ander hoofdstuk dat in juni 2017 zal plaatsvinden.

Dus geen zin om te koken….. eet met ONS mee na de yogales!
Elke donderdag van 17.30 tot 19.00 uur, aansluitend de yogamaaltijd.