free hit counter
DE KRACHT VAN VERBINDING | Column door Silvia Tomaello

DE KRACHT VAN VERBINDING

de-kracht-van-verbinding
“Ik ga even ademen” is een kreet die je bij ons in huize Tomaello dagelijks voorbij hoort komen. Waarop een logische reactie van één van de kinderen natuurlijk is “dat doe ik altijd al”. Jaren geleden was het “ik trek me even terug, neem even “alleen” tijd, ik ga even mediteren”. Mijn kinderen hebben hier van alles voorbij horen komen en kijken nergens meer van op. De kids weten dat het voor mij belangrijk is om even een moment van rust te creëren, het koppie even leeg te maken, reflecteren, even geen buitenwereld, i-phone, even alleen IK! Bewust ademhalen, ‘Zijn’, mijn lichaam voelen en luisteren naar mijn innerlijke stemmetje.

Wij hebben daar overigens een prachtige ruimte voor gecreëerd, onze praktijkruimte waar we cliënten ontvangen, bewustwordingsavonden en workshops geven, gemasseerd wordt en dus ook alleen tijd wordt genomen waar veel ideeën geboren worden, geschreven wordt en rust gecreëerd wordt om te Zijn!

Het ‘Zijn’, het leven in het moment, is krachtig. Voor mij betekent het dat ik automatisch veel meer mijn focus heb verlegd van buitenwereld naar binnenwereld en dat geeft enorm veel rust. Ik ben gaan merken dat alles waar ik normaal gesproken mijn focus had gelegd in de buitenwereld, steeds meer, als een magneet, mijn realiteit binnen stroomt. Met name de laatste maanden is dit fenomeen sterk aanwezig en kan ik steeds meer “intenser” genieten van alles wat “mijn Ziel” mij brengt.

Als wij vroeger in Oostenrijk op vakantie waren, kon ik geen genoeg krijgen van de balkonnetjes en de kleurrijke bloemenpracht van de Oostenrijkse huizen. Nu heb ik altijd bloemenbakken gehad in mijn tuin of balkon maar dit jaar is het gewoon Oostenrijk. Het gevoel van Oostenrijk, vakantie, heb ik ieder moment als ik naar buiten kijk of op het balkon verblijf. De Italiaanse overvloed van courgettes met zijn enorme grote gele bloem, straalt voor het eerst op mijn balkon. De smaak, de verbinding, de liefde die vrij komt wanneer ik contact maak met deze zelfgekweekte groenten is enorm. Het is de verbinding met Italië, de heerlijke tijd die ik daar altijd doorbreng, heb ik al een magneet binnengehaald, in mijn realiteit, in mijn huis.
De leraren, waar ik met regelmaat heen ga voor mijn groei, expansie, namen de laatste maanden ineens als vanzelf contact met mij op. Niet om een les te leren of zaken te doen maar gewoon om met ons te “Zijn”, leuke dingen te doen en de mooie dingen van het leven te delen.

Ik kan nog legio voorbeelden geven. Wat voor mij belangrijk is dat mijn Ziel mij laat voelen, laat zien hoe belangrijk het is om de momenten te hebben met “mij”, de alleen tijd, meditatie, het bewuste ademhalen, de verbinding onderhouden met de diepere lagen in mij. Mijn Ziel laat mij zien dat wat ik normaal niet kan waarnemen door drukte en dagelijkse beslommeringen, nu wel zichtbaar wordt in mijn realiteit door het verleggen van de focus op de buitenwereld naar de focus op mijn binnenwereld.

Silvia Tomaello.