Enter the name for this tabbed section: Crostata integrale (volkoren taart)
250 gr roomboter
200 gr honing
snufje zout
500 gr speltmeel
Een vanille stokje
(gespleten en de zaadjes eruit geschraapt)
Geraspte schil van een biologische citroen
4 eierdooiers
4 el koud water
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
- default_titleVerwarm de oven voor op 180 graden.
- default_titleKlop de roomboter, de honing en het snufje zout zacht met de mixer.
- default_titleVoeg speltmeel, de vanille, de citroenschil en de eierdooier toe en kneed met de hand tot het op broodkruim lijkt.
- default_titleVoeg er dan het water bij tot er een mooie bal ontstaat van deeg.
- default_titleRol het deeg in de plastic folie en laat voor een uur in de koelkast staan.
- default_titleRol van de helft een mooie plaat en bekleed er een ingeboterde bakvorm mee.
- default_titleZet de bakvorm voor een uur in de vriezer.
- default_titleVul dan de vorm met jam (zonder suiker)
- default_titleMaak van het overige deeg repen en raster het oppervlak van de taart hiermee.
- default_titleZet de taart voor ongeveer 50 minuten in de oven.
- default_titleLaat de taart afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm.
- Show More