Enter the name for this tabbed section: Avocado toast met gomasio en bietensalade
Voor twee personen:
Volkoren (desem) brood (bio)
2 avocado’s
1 el citroensap
4 el sesamzaadjes
1/2 tl zeezout
Bieten slierten ( home-made met een spiraalsnijder of uit de supermarkt)
Wortel slierten ( home-made met een spiraalsnijder of uit de supermarkt)
4 el extra vergine olijfolie
Sap van een halve citroen
1 tl honing (koudgeperst)
1 tl mosterd
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
- default_titleSnij twee iets dikkere sneden van het desembrood.
- default_titleRooster deze in de oven op de grillstand voor ongeveer twee minuten per kant tot dat elke kant licht geroosterd is.
- default_titleSnij de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil.
- default_titleSnij het vruchtvlees in kleine stukjes en besprenkel met wat citroensap.
- default_titleRooster in een koekenpan de sesamzaadjes tot ze licht kleuren.
- default_titleMaal de zaadjes met het zeezout in een blender of vijzel (gomasio).
- default_titleMaak een mengsel van de olijfolie, citroensap, honing en mosterd en leg er de bieten en wortel slierten in, laat dit even intrekken.
- default_titleBeleg het desembrood met de avocado, strooi er wat gomasio over.
- default_titleVerdeel er wat bieten en wortel slierten over en als laatste besprenkel je wat dressing over de salade.
- Show More
Enter the name for this tabbed section: Voedselcombinatieleer
Dit recept is geschikt wanneer je eet volgens de voedselcombinatieleer mits je de sesamzaadjes weg laat.