Enter the name for this tabbed section: Veggie erwtensoep met rookkaas
Voor 4 personen:
500 gr spliterwten
2 liter water
3 groentebouillon tabletten (zonder gist)
2 preien
½ knolselderij in blokjes gesneden
350 gr pastinaak in stukken gesneden
250 gr winterpeen klein gesneden
Laurierblaadje
Bosje selderij
100 gr rookkaas
Crème fraîche
Enter the name for this tabbed section: Bereidingswijze
- default_titleDoe 2 liter water, 500 gr. spliterwten, 3 groentebouillon tabletten en een laurierblaadje in een pan.
- default_titleBreng het geheel aan de kook en laat het met deksel ongeveer 45 min. zachtjes koken.
- default_titleVerwijder daarna het laurierblaadje.
- default_titleVoeg de knolselderij, de pastinaak en de wortel toe en laat 10 minuten mee koken.
- default_titleAls je wilt kun je nu met de blender de soep fijn maken, maar dit hoeft niet.
- default_titleVoeg 2 preien toe (in ringen gesneden) en laat de soep nog 10 min. zachtjes koken.
- default_titleVoeg nog wat takjes fijnhakte selderij toe en maak op smaak met peper.
- default_titleDoe in elke kom wat gesnipperde rookkaas en een lepel crème fraîche.
- Show More